Rekonstruiše se pešačka staza kod jezera Palić

Preduzeće "Park Palić" raspisalo je tender za rekonstrukciju pešačke staze na istočnoj obali jezera Palić, dužine 784 metara, u vrednosti od 21 milion dinara bez PDV-a, objavljeno je na portalu javnih nabavki.

Izvor: B92

Petak, 20.01.2023.

12:23

Rekonstruiše se pešačka staza kod jezera Palić
Foto: Baloncici / Shutterstock.com

Predviđena širina staze je dva i po metara do tri i po metara, a biće obezbeđeni i uslovi za nesmetano kretanje lica sa posebnim potrebama.

Kako se navodi u dokumentaciji, konstrukcija trotoara je asfalt koji je u relativno lošem stanju, sa velikim oštećenjima i promenljive širine, a usled atmosferskih uticaja se javljaju termičke pukotine i oštećenja.

Planirano je popločavanje staze klinker pločama u crvenoj boji sa oker bordurom i ivičnjakom, a u samu stazu implentirana je traka vodilja za osobe sa oštećenim vidom.

Istaknuto je da se vodilo računa o očuvanja postojećih staza sa nasleđenim širinama, u skladu sa karakteristikama pejzažnih i baroknih parkova i o uslovima zaštite i očuvanja staništa zaštićenih vrsta.

Duž obnovljenih i uređenih pešačkih staza, uz samu istočnu obalu jezera planirano je postavljanje urbanog mobilijara postavljanjem novih klupa i korpi za otpatke u delu od obale Lajoša Vermeša do Muškog štranda. Predviđeno je i postavljanje ili zamena stilskih klupa.

Uslovi za način izvođenja radova pribavljeni su od Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture iz Subotice, kao i rešenje o uslovima zaštite prirode od Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: