Priznavanje neformalnog znanja od maja u Politehničkoj školi u Subotici

U Politehničkoj školi u maju počinje pilotiranje postupka priznavanja prethodnog učenja za četiri kvalifikacije u oblasti građevinarstva – armirač, tesar, rukovaoc građevinskom mehanizacijom i zidar. Kako direktor škole, Iso Planić ističe reč je o dugoročnom projektu od nacionalnog značaja koji uređuje neformalno i informalno obrazovanje.

Izvor: gradsubotica.co.rs

Sreda, 14.04.2021.

20:40

Priznavanje neformalnog znanja od maja u Politehničkoj školi u Subotici
Foto: subotica.com

Politehnička škola biće regionalni centar za priznavanje prethodnog učenja, a kako Planić dodaje zanimanja iz oblasti geodezije i građevinstarstva koja su obuhvaćena programom deficinatarna su i za njih postoje veliko interesovanje, prenosi portal gradsubotica.co.rs.

Priznavanje prethodnog znanja trebalo bi da bude uvedeno u sistem obrazovanja krajem godine, a u toku je izrada metodologije programa obuka. Kako iz Ministarstva prosvete ističu, značaj projekta ogleda se u tome što će na ovaj način biti priznate stručne kompetencije svih onih koji su određeni posao obavljali bez sertifikata.

U pilotiranju će učestovati ukupno 22 srednje stručne škole iz Srbije, a prvi kandidati biće odrasli koji su do sada bez sertifikata radili kao armirači, zidari, rukovaoci građevinskom mehanizacijom, tesari, pekari, mesari, kuvari, stolari i modni krojači.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: