Prirodni gas za domaćinstva u Subotici

U 9 mesnih zajednica mreža prirodnog gasovoda biće produžena za oko 10 kilometara, pa će 11 400 novih korisnika u Subotici biti u mogućnosti da dobije prirodni gas.

Izvor: gradsubotica.co.rs

Petak, 11.06.2021.

10:11

Prirodni gas za domaćinstva u Subotici
Foto: Depositphotos/markovskiy

U Mesnoj zajednici Radanovac, zahvaljujući ovom ulaganju, prirodni gas će doći do svih domaćinstava.

U Vrbaskoj ulici je 16 domaćinstava izrazilo želju da želi da bude priključeno na mrežu prirodnog gasa. Prema njihovoj računici, grejanje na prirodni gas isplativije je od čvrstih goriva, čak i onda ako se za priključivanje na sistem u jednom iznosu mora platiti 99 hiljada dinara. Prema mišljenju Gjule Rafaija, uloženi novac se brzo isplati: „Njihova prednost je to što se može obezbediti konstantna prijatna temperatura. I sam sam iskusio da smo sa drvima ponekad previše zagrejali, ponekad je bilo prevruće i morali smo da provetravamo, a nekad smo morali da ložimo kako bi malo pojačali.”

Rukovodstvo Mesne zajednice Novo Selo u Subotici podržava širenje mreže, to je kao prioritet navedeno i u njihovom godišnjem planu, prenosi gradsubotica.co.rs.

Gabor Tot, predsednik Saveta, MZ Novo Selo: „Prema planovima, ove godine u našoj mesnoj zajednici biće izgrađeno oko 4 kilometra gasovoda. To obuhvata 14 ulica, da pomenem neke od njih: Ulica Antuna Suturovića, Vrbaska ulica ili Jasenovačka ulica. Kompletnu listu možete pronaći na Fejsbuk stranici naše mesne zajednice. Ovo će omogućiti pristup gasovodu i priključenje na gasovodnu mrežu za oko 200 domaćinstava.”

Ildiko Zedi, direktorica „Suboticagas”-a, kaže da godišnje mogu da prihvate 350 zahteva. Do sada je ove godine stiglo 225, od toga 13 poslovnih prostora i 16 stambenih zgrada. Tender za ovogodišnje radove je objavljen pre nekoliko dana, a za mesec dana već mogu i početi radovi, koji će prema očekivanjima biti završeni do kraja godine: „Svake godine želimo da maksimalno iskoristimo našu gasnu mrežu, da imamo što više korisnika. Ove godine ćemo prirodnim gasom iznenaditi 11400 korisnika. Od toga je 1300 poslovnih prostora, a ostalo su fizička lica.”

Ukupna vrednost predstojećeg ulaganja u devet mesnih zajednica iznosi 17 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: