Ponovo obustavljene posete Gerontološkim centrima u Subotici

Zbog trenutne epidemiološke situacije, ponovo su obustavljene posete u sva tri domska objekta Gerontološkog centra u Subotici.

Izvor: B92

Utorak, 06.04.2021.

11:55

Ponovo obustavljene posete Gerontološkim centrima u Subotici
Foto: Depositphotos/pajche

Nakon skoro godinu dana izolacije, prve posete u ovom centru omogućene su početkom februara, a u poslednja dva meseca su bile dozvoljene u pojedinim ili su sva tri objekta, u zavisnosti od epidemiološke situacije u njima, pošto su posete bivale obustavljane na 14 dana ukoliko se u datom objektu pojavi korisnik ili zaposlen zaražen virusom kovid-19.

Posete su bile dozvoljene isključivo korisnicima koji su primili obe doze vakcine. Kada su dozvoljene, posete se moraju unapred dogovoriti i zakazati, a bile su realizovane radnim danima u periodu od 10 do 16 časova, dok je vreme trajanja posete bilo ograničeno na na 30 minuta, prenosi gradsubotica.co.rs.

“Posetioci ne mogu da se kreću po Ustanovi već isključivo da budu samo na mestu koje je unapred određeno za posetu, gde je obezbeđen prostor za sedenje za najviše tri osobe – korisnik i najviše dva lica koja dolaze u posetu. Mesto za posete obavezno mora biti dezinfikovano i pre i nakon realizovane posete. Korisnik i posetioci moraju biti udaljeni najmanje dva metra” – navodi se u uputstvu koje je na snazi kada su posete dozvoljene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: