Subotica - Društvo - B92 Lokal

Obeležavanje 1. maja na Paliću pod znakom pitanja

Prvomajski praznici sve su bliže, a još uvek nema zvaničnih informacija da li će i na koji način biti organizovan program obeležavanja praznika na Paliću.

Izvor: yueco.rs Subotica
Podeli
Foto: Depositphotos/miroslav110
Foto: Depositphotos/miroslav110

Iz Turističke organizacije grada Subotica kažu da su smeštajni kapaciteti gotovo popunjeni.

Iz Turističke organizacije grada Subotice kažu da, iako je organizacija programa obeležavanja predstojećih praznika neizvesna, svi vaučeri kada je reč o prvomajskim praznicima su rasprodati, a turistički radnici su spremni da dočekaju veliki broj turista, pogotovo jer se ove godine uskršnji i prvomajski praznici preklapaju.

Struktura turista se tokom protekle godine promenila, te je sezona bila uspešna zahvaljujući upravo domaćim turistima. Ipak, uzevši sve u obzir, zabeležen je blagi pad noćenja u odnosu na 2019. godinu. Grad Subotica imala je pad od 48 odsto, dok je kada je reč o turističkoj destinaciji Palić taj pad iznosio 4 odsto, prenosi yueco.rs.

U cilju proširenja turističke ponude, Turistička organizacija grada od subote ponovo organizuje besplatnu turističku turu koju će voditi turistički vodiči. Dozvoljen broj ljudi po turi je pedeset, a svi zainteresovani mogu se prijaviti putem mejla i u Turističkoj organizaciji.

Subotica i Palić su prošle godine ostvarili 50.200 dolazaka pretežno domaćih gostiju, a ukupno je zabeleženo 118.910 noćenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 124 idi na stranu