Obeležavanje 1. maja na Paliću pod znakom pitanja

Prvomajski praznici sve su bliže, a još uvek nema zvaničnih informacija da li će i na koji način biti organizovan program obeležavanja praznika na Paliću.

Izvor: yueco.rs

Četvrtak, 22.04.2021.

15:27

Obeležavanje 1. maja na Paliću pod znakom pitanja
Foto: Depositphotos/miroslav110

Iz Turističke organizacije grada Subotica kažu da su smeštajni kapaciteti gotovo popunjeni.

Iz Turističke organizacije grada Subotice kažu da, iako je organizacija programa obeležavanja predstojećih praznika neizvesna, svi vaučeri kada je reč o prvomajskim praznicima su rasprodati, a turistički radnici su spremni da dočekaju veliki broj turista, pogotovo jer se ove godine uskršnji i prvomajski praznici preklapaju.

Struktura turista se tokom protekle godine promenila, te je sezona bila uspešna zahvaljujući upravo domaćim turistima. Ipak, uzevši sve u obzir, zabeležen je blagi pad noćenja u odnosu na 2019. godinu. Grad Subotica imala je pad od 48 odsto, dok je kada je reč o turističkoj destinaciji Palić taj pad iznosio 4 odsto, prenosi yueco.rs.

U cilju proširenja turističke ponude, Turistička organizacija grada od subote ponovo organizuje besplatnu turističku turu koju će voditi turistički vodiči. Dozvoljen broj ljudi po turi je pedeset, a svi zainteresovani mogu se prijaviti putem mejla i u Turističkoj organizaciji.

Subotica i Palić su prošle godine ostvarili 50.200 dolazaka pretežno domaćih gostiju, a ukupno je zabeleženo 118.910 noćenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Podeli: