Nakon dve decenije sanacija parkinga kod glavne autobuske stanice

Juče su počeli radovi na sanaciji parkinga pored glavne autobuske stanice. Sredstva za uređenje ovog prostora obezbeđena su iz gradskog budžeta.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.01.2023.

13:17

Nakon dve decenije sanacija parkinga kod glavne autobuske stanice
Ilustracija/Foto: myMelody/Shutterstock

Parking koji se nalazi tih uz glavnu autobusku stanicu postoji od 1989. godine i od tada nije rađena nikakva sanacija, prenosi subotica.com.

Iako je prostran i nalazi se na frekventnoj lokaciji samo najhrabriji vozači usuđivali su se da svoje vozilo parkiraju na mestu punom rupa i bez adekvatnog prilaza. Na inicijativu predsednice MZ "Bajnat", Radmile Šušnjar ovaj prostor konačno će biti uređen.

"Ovolika površina godinama je neiskorišćena i tražila sam način da rešim taj problem. Grad je izašao u susret i obezbedio sredstva za grebani asfalt. Samo juče je nasuto 100 tona i sanirane su sve rupe, a bilo ih je mnogo i uništavale su vozila. Ova površina neće biti u upotrebi narednih nedelju dana", objašnjava Šušnjar i dodaje da je ovo samo privremeno rešenje

"Iz Javnog preduzeća za upravljanje putevima su nam rekli da će biti obezbeđena sredstva i za betoniranje ovog prostora", dodaje Šušnjar.

Takođe, u toku su i radovi na sređivanju prilaza parkingu, kao i na rehabilitaciji dela pešačke staze.

"Veoma je važno da se reši prilaz, jer je dolazilo do oštećenja niskih vozila. Ovo je javna površina i osim onih koji putuju autobusom, a do glavne stanice dolaze sopstvenim automobilima, parking koriste i stanari okolnih zgrada. Kao ni do sada, parkiranje na ovoj površini se neće naplaćivati, a kapija će biti otvorena stalno", rekla je Šušnjar.

Šušnjar je pozvala sve stanovnike Bajnata koji imaju infrastrukturne, komunalne ili bilo koje druge probleme za koje smatraju da im mesna zajednica može pomoći da se obrate.

"Kancelarija je za građane otvorena utorkom i četvrtkom od 8 do 12 časova. U tom periodu stanovnici MZ "Bajnat" mogu da ulože primedbe i podnesu molbe. Uvek se trudimo da im izađemo u susret i da pronađemo način da im olakšamo ili u potpunosti rešimo problem. U svakom slučaju nikada ni jedna primedba ne ostane u fioci", zaključuje Šušnjar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: