Subotica - Društvo - B92 Lokal

Akcija sadnje belog jasena u školi u Subotici

Tehnička škola „Ivan Sarić“ zelenija je za 30 sadnica belog jasena koje su posadili učenici i zaposleni. Đaci sa kojima smo razgovarali kažu da su ovakve aktivnosti važne zato što doprinose očuvanju okoline i vazduha, ali i zato što im omogućavaju da budu dobar primer drugima.

Izvor: tvsubotica.com Subotica
Podeli
Foto: Depositphotos/markovskiy
Foto: Depositphotos/markovskiy

Pored učenika, u akciji je učestvovao i domar, Mirko Slavulj.

Sadnja u školi deo je akcije „Posadi svoj hlad“ u okviru koje je predviđeno da se na teritoriji Srbije građanima i obrazovnim ustanovama besplatno podeli 300.000 sadnica belog jasena. Ove aktivnosti deo su projekta „DECIDE“, koji je kao uvod u akciju, za učenike organizovao i vebinar „Čuvajmo šume da bi one čuvale nas“. Cilj je bio da se kod učenika razvije svest o važnosti drveća po okolinu, što je sudeći po današnjem radu i izjavama, postignuto. Mladi treba da čuvaju prirodu a škola je mesto gde imaju priliku da nauče o zdravim stilovima života, kaže direktor škole Željko Rajčić, prenosi tvsubotica.com.

Projekat organizuju Ministarsto prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju „GIZ“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 136 idi na stranu