"Prvi put posle 30 godina": Zamenjen kilometar cevovoda u Šidu

Radnici JKP Vodovod zamenili su stari i dotrajali cevovod novim polietilenskim cevima većeg prečnika u dužini od jednog kilometra, od mesta Izvorište prema naseljenom mestu Batrovci.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.12.2020.

13:21

Foto: Depositphotos, forestpath

"Za JKP Vodovod i opštinu Šid ovo je veoma važna stvar. Prvi put posle 30 godina zamenili smo cevi koje su stalno pucale i pravile nam veliki problem. Do samog mesta pucanja se teško dolazilo i te intervencije su trajale satima", rekao je direktor JKP Vodovod Aleksandar Jovanović, prenose Sremske novine.

Dodao je da posle ovih radova planiraju drugu fazu od auto-puta do izlaska iz naseljenog mesta Batrovci i sa tim bi završili jednu veoma važnu deonicu.

"Korak po korak planiramo da zamenimo ceo cevovod i time rešimo višedecenijski problem građana šidske opštine", izjavio je on.

On je dodao da će sa završetkom izgradnje rezervoara u Vašici, tokom sledeće nedelje, biti ublažen hidraulični udar koji proizvode dotrajale cevi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: