Šid rešio problem sa životinjskim otpadom

Opština Šid će zahvaljujući Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i direktoru Uprave za veterinu Emini Milakari uskoro potpisati novi Ugovor o uklanjanju životinjskog otpada sa teritorije šidske opštine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.10.2021.

15:18

Šid rešio problem sa životinjskim otpadom
Ilustracija: Shutterstock/Ek Ing

"Po novom Ugovoru koji će biti zaključen ovih dana, svi građani opštine Šid koji imaju životinjski otpad prijavljivaće ga direktno predsednicima mesnih zajednica u svojim naseljenim mestima. U naseljenom mestu Šid građani će životinjski otpad prijavljivati na broj telefona 022-712-122 ili komunalnom inspektoru. Posle prijavljivanja životinjskog otpada 'Energo zelena' će u najkraćem mogućem roku doći da odnese uginule životinje u spalionicu", rekao je predsednik opštine Šid Zoran Semenović.

Opština Šid jedna je od retkih opština u Srbiji koja je obezbedila odnošenje životinjskog otpada s ciljem sprečavanja njegovog bacanja na nepropisana mesta, stvaranja zaraza, divljih deponija i s ciljem očuvanja životne okoline, prenosi Sremskomitrovački portal.

Građani neće snositi nikakve troškove tokom odvoženja životinjskog otpada koje se finanira iz budžeta Opštine Šid.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: