Počela izgradnja novog vrtića u Šidu

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i predsednik Opštine Šid Zoran Semenović svečano su označili početak radova na izgradnji novog vrtića koji će, po rečima ministra, omogućiti da se rasterete postojeće predškolske grupe u Šidu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 12.09.2022.

13:46

Počela izgradnja novog vrtića u Šidu
Ilustracija: Shutterstock/Kira_Yan

Kako je navedeno u saopštenju Minsitarstva prosvete novi objekat prostiraće se na površini od oko 1.100 metara kvadratnih i obezbediće 140 dodatnih mesta za decu predškolskog uzrasta koja će biti raspoređena u sedam vaspitnih grupa

Vrednost investicije je oko 131 milion dinara, a završetak radova predviđen je za 12 meseci.

"Izgradnjom novog vrtića u Šidu nastavljamo sa našom politikom povećanja obuhvata dece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem čime dajemo direktnu podršku roditeljima, kao i razvoju i vaspitanju njihove dece od najranijeg uzrasta", kazao je Ružić.

Kako je naveo, novi vrtić omogućiće da se rasterete postojeće predškolske grupe u Šidu, kao i da se obezbedi kvalitetan prostor i odlični uslovi za boravak i rad sa najmlađima.

Ružić je dodao da je ovo 12. vrtić koji Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja gradi uz podršku Svetske banke.

Predsednik opštine Šid Zoran Semenović rekao je da će deca predškolskog uzrasta "put svog formalnog obrazovanja započeti baš u ovom objektu".

"Naša opština iz godine u godinu beleži potrebu za većim kapacitetima predškolske ustanove. Ovaj objekat će doprineti sprečavanju stvaranja liste čekanja i dodatnom rasterećenju roditelja koji svoju decu poveravaju predškolskoj ustanovi, kako bi se vratili svojim radnim obavezama“, izjavio je Semenović.

On je dodao da zahvaljujući Vladi i podršci Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, opština ostaje posvećena deci i njihovim porodicama.

Izrazio je nadu da će se u septembru sledeće godine okupiti na istom mestu, spremni za prijem dece u novi objekat vrtića.

Ugovor o izgradnji novog objekta u Šidu, koji je potpisan 2. juna 2022. godine između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Opštine Šid, deo je šire saradnje Ministarstva i Svetske banke i realizuje se u okviru programa „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“.

Ovaj projekat posvećen je povećanju kapaciteta predškolskih ustanova širom Srbije, kao i unapređenju znanja i veština stručnih kadrova. Vrednost investicije je 47 miliona evra, a programom će biti obuhvaćena 23 objekta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Podeli: