Šid - Društvo - B92 Lokal

Novi punkt za vakcinaciju u Šidu: Radno vreme od 7 do 22 sata

Građani Šida moći će da se vakcinišu na novoj lokaciji.

Izvor: mitrovica.info Šid
Podeli
Foto: BaLL LunLa/Shutterstock
Foto: BaLL LunLa/Shutterstock

Punkt za vakcinaciju protiv virusa kovid 19 izmešten je iz Doma zdravlja u nekadašnji objekat apoteke u ulici Alekse Šantića, neposredno pored Doma zdravlja u Šidu, saopštio je dr Krsto Kureš, direktor Doma zdravlja.

Prostor za novi punkt za vakcinaciju je ustupila Radmila Tarlać i time pokazala visok nivo angažovanosti u borbi protiv koronavirusa, prenosi Sremskomitrovački portal.

Doktorka Biljana Gačić je rekla da su se u cilju sprečavanja daljeg mešanja kovid i non-kovid pacijenata nadležni odlučili za ovaj korak.

Stvorili su se uslovi za delimičnu normalizaciju rada na svim ostalim delatnostima u okviru Doma zdravlja u Šidu. Između ostalog, i u sela Opštine Šid vraćeni su izabrani lekari, pa će u vezi sa tim i u opštinskim selima prijem non-kovid pacijenata biti olakšan.

Osim što su građani Šida dobili novi prostor za vakcinaciju, i za meštane sela je obezbeđen dovoljan broj buster doza vakcina protiv koronavirusa u njihovim selima. Obratio se i predsednik opštine Šid Zoran Semenović i naglasio da je za meštane sela u šidskoj opštini obezbeđeno 2.000 buster doza vakcina.

Radno vreme novog punkta za vakcinaciju je svakoga dana od 7 sati do 22 sata. Od početka vakcinacije u Opštini Šid podeljeno je ukupno 29.720 vakcina raznih proizvođača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.