Demanti: "Ilijanum" neće biti punkt za vakcinaciju u Šidu

Muzej naivne umetnosti „Ilijanum“ obavestio je građane da se u Muzeju neće nalaziti punkt za imunizaciju lokalnog stanovništva protiv zaražavanja virusom Kovid – 19.

Izvor: Sremska televizija

Četvrtak, 21.01.2021.

15:35

Demanti:
Foto: solarseven/Shutterstock

Kako kaže direktor Muzeja, Ljubinka Pantić u svom demantu informacije koja se pojavila, a tiče se korišćenja Muzeja kao punkta za vakcinaciju, prostor Muzeja bio je u razmatranju kao jedna od opcija za ovu namenu, ukoliko se ukaže potreba za tim, prenosi Sremska televizija.

Međutim, navode dalje, Dom zdravlja Šid zadovoljava sve trenutne potrebe imunizacije i on je jedini punkt za imunizaciju u opštini Šid.

Vakcinacija u Šidu

Juče je započela masovna imunizacija građana Šida. Punkt za vakcinaciju nalazi se u Domu zdravlja Šid, a za vakcinaciju su zadužene dve ambulante. Tokom jučerašnjeg dana vakcinu je primilo 72 od 75 planiranih osoba. Tokom današnjeg dana vakcinu je primilo 100 pacijenata.

Za danas je planirana podela 140 doza vakcine, a vremenski period u kome može da se primi vakcina je svakim radnim danom od 7 do 15 časova.

Za sada Dom zdravlja u Šidu ima samo kineske vakcine, a građani dolaze na vakcinaciju onim redom kojim su se i prijavljivalli za istu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: