Novi Sad - Politika - B92 Lokal

Egipatski ambasador u Gradskoj kući u Novom Sadu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ambasador Arapske Republike Egipat Amr Alguvejli razgovarali su u Gradskoj kući o mogućnostima za razvijanje saradnje na planu ekonomije, turizma i u oblasti kulture.

Izvor: B92.net Novi Sad
Podeli
Foto: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad

Takođe, govorili su i o inicijativi da Novi Sad i Aleksandrija, koja je drugi po veličini grad u Egiptu, uspostave bliže odnose, s obzirom na zajedničke karakteristike dva grada. Zvaničnici su ocenili da je negovanje multikulturalizma veoma važno na putu ka humanijem društvu, i da je to zajedničko dvema sredinama.

Oni su se složili da su izuzetno dobri odnosi između Srbije i Egipta jaka polazna osnova za mnoge bilateralne projekte i aktivnosti na nivou lokalnih zajednica. Кao važan aspekt saradnje istaknuta je podrška srpskim i egipatskim kompanijama u ostvarivanju poslovnih poduhvata.

Foto: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Vučević i ambasador Egipta konstatovali su da i projekat Evropska prestonica kulture predstavlja platformu koja ima veliki potencijal za zajedničko angažovanje, te da je kulturni turizam grana koja sve više doprinosi privredi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.