Ambasador Ruske Federacije posetio Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji Nj.E. Aleksandra Bocan-Harčenka u Gradskoj kući.

Izvor: B92.net

Sreda, 12.05.2021.

12:20

Ambasador Ruske Federacije posetio Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik je zahvalio ambasadoru na svim aktivnostima koje Ruska Federacija čini na polju smanjenja posledica pandemije, a posebno na pomoći u vidu vakcina, koje doprinose da se proces imunizacije stanovništva u našoj zemlji nesmetano odvija, saopšteno je iz grada Novog Sada.

Dvojica sagovornika su izrazila zadovoljstvo napretkom saradnje dve zemlje na svim poljima, od ekonomije do kulture, konstatujući da prijateljstvo dva naroda nikada nije bilo snažnije, a da se ta čvrsta spona odražava i na lokalni nivo, odnosno da benefite imaju i lokalne samouprave.
Foto: Grad Novi Sad
Oni su u tom pogledu razgovarali i o perspektivama ekonomske saradnje, pogodnostima za investiranje u Novom Sadu, a osvrnuli su se i na titulu koju će Novi Sad poneti naredne godine kao centar evropske kulture i sa tim u vezi, na intenziviranje kulturne saradnje Novog Sada sa ruskim gradovima.

Na sastanku je izražena spremnost predstavnika Grada i Ambasade da svojim radom i zalaganjem doprinesu nastavku jačanja saradnje Srbije i Rusije, posebno imajući u vidu tradicionalno dobre prijateljske odnose i duboke istorijske, kulturne, jezičke i verske bliskosti dva naroda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: