Novi Sad - Kultura - B92 Lokal

"Novosadski dani piva" 4. i 5. novembra na Sajmu

"Novosadski dani piva" biće održani 4. i 5. novembra na Novosadskom sajmu, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Izvor: B92.net Novi Sad
Podeli
Foto: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad

Konferenciji je prisustvovao član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević koji je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što, nakon perioda zatišja zbog pandemije, Novosadski sajam zajedno sa svojim partnerima nastavlja sa organizovanjem manifestacija.

"Manifestacija 'Novosadski dani piva' već sada privlači veliku pažnju. Drago mi je što čujem da će biti organizovan bogat program, ali ono što je posebno važno je to što će ova manifestacija okupiti i veliki broj kraft pivara. Takve male, porodične manufakture su nam promenile sliku o pivarstvu i ovo će biti prilika da posetioci probaju njihove proizvode, ali i da saznaju nešto više o procesu pravljenja i zašto su odlučili da se time bave", izjavio je Radojević.

On je dodao da očekuje da manifestacija bude uspešna, da traje i privlači posetioce ne samo iz Novog Sada, već i turiste, saopšteno je iz Grada Novog Sada.

"Prema poslednjim podacima, u Novom Sadu, za prvih osam meseci imali smo oko 356.000 noćenja što je za 30 odsto više u odnosu na 2019. godinu, koja je bila rekordna", naglasio je Radojević.

O značaju manifestacije govorili su i pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević, izvršni direktor za pravne i opšte poslove Novosadskog sajma Nikola Lovrić i direktor sektora produkcije Ninamedia kliping Nikola Bulatović koji je objasnio da će posetioci imati priliku da probaju više desetina različitih vrsta piva i hrane koja upotpunjuje njegov ukus, ali i da uživaju u bogatom programu.

Prvog dana manifestacije nastupiće grupa Psihomodo pop i Neno Belan, dok je drugi dan rezervisan za legende jugoslovenske rok scene, Divlje jagode i Atomsko sklonište. Program će pratiti i različita takmičenja u ispijanju piva i nošenju krigli, a učešće na manifestaciji potvrdila je i Agencija za bezbednost saobraćaja.

Karte će biti dostupne po cenama od 500 dinara za jednodnevne i 800 dinara za dvodevne karte preko Gigstix prodajne mreže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.