Značajno proširen kapacitet "Prve vojvođanske brigade" FOTO

Završeni su radovi na dogradnji objekta OŠ "Prva vojvođanska brigada" čime je kapacitet škole značajno proširen, a Novi Sad je za to izdvojio 60 miliona dinara.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 07.06.2021.

17:03

Značajno proširen kapacitet
Foto: Grad Novi Sad

Školu je danas obišao gradonačelnik Miloš Vučević konstatujući da je reč o školi koja je po broju đaka druga u gradu, koja je bila projektovana za 900 đaka, a danas ih je 1.500.

"I zato smo na predlog škole investirali u proširenje kapaciteta. Dobili su, na ovaj način, mogućnost da prime veći broj đaka i povećaju broj dece na poludnevnom boravku. Oprema koju smo kupili je potpuno nova", rekao je Vučević.

Direktor škole Oliver Stojanović dodao je da je novi deo zgrade završen u vreme pandemije, a da je škola time dobila šest novih kabineta.

"Tu je planirana kabinetska nastava, gde će biti tri kabineta za srpski jezik i književnost, biće dva kabineta za engleski jezik i jedan za nemački jezik. Kabineti su opremljeni sa najsavremenijom opremom, a za to smo iz budžeta grada dobili nakadnih 5,5 miliona dinara. Svaka učionica je opremljena projektorom, laptopom, interaktivnom tablom, televizorom, te će učenici imati izvanredne uslove za rad", naveo je Stojanović.

Gradonačelnik je najavio nova ulaganja u osnovne škole.

"Vodimo razgovore sa Pokrajinom da dobijemo novac za projekat nove škole 'Miloš Crnjanski''. Tu će se graditi u dvorištu postojeće škole nova škola. Ide se u tom pravcu. Izdvojili smo novac za proširenje ''OŠ Vasa Stajić'' i ''Medicinske škole''. Tri godine ćemo raditi proširenje te škole", rekao je Vučević, te dodao da je u planu i proširenje predškolskih ustanova.
Foto: Grad Novi Sad

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Društvo

Evo šta će biti na mestu "Beograd bašte"

Prostor "Beograd bašte", oivičen Bregalničkom, Kajmakčalanskom, Silvija Kranjčevića i Ulicom Svetomira Nikolajevića na Zvezdari, ostaće zelena površina i tu neće biti građena stambena zgrada.

15:52

26.3.2024.

1 d

Podeli: