Raspisan javni poziv: Novi Sad prodaje 25 stanova, ovo su uslovi

Javnim pozivom za kupovinu stanova u javnoj svojini Grada Novog Sada za prodaju je opredeljeno 25 stanova, saopšteno je danas.

Izvor: B92.net, nsuzivo

Ponedeljak, 17.05.2021.

10:18

Raspisan javni poziv: Novi Sad prodaje 25 stanova, ovo su uslovi
Foto: Depositphotos, eivanov

U Novom Sadu su danas raspisana dva Javna poziva - za kupovinu stanova u javnoj svojini Grada Novog Sada u Ulici Momčila Tapavice bb, lamela šest, i za ostvarivanje pomoći za ozakonjenje stana ili porodične kuće.

Javnim pozivom za kupovinu stanova u javnoj svojini Grada Novog Sada za prodaju je opredeljeno 25 stanova i to: sedam stanova za dvočlano domaćinstvo, osam stanova za tročlano domaćinstvo, šest stanova za četvoročlano domaćinstvo i četiri stana za petočlano domaćinstvo, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Stanovi se prodaju po ceni od 98.917,76 dinara po kvadratu.

Postupke će sprovesti Stambena komisija za dodelu stambene podrške kupovinom stanova u javnoj svojini Grada Novog Sada i Кomisija za ostvarivanje pomoći za ozakonjenje stana ili porodične kuće.

Javni pozivi su objavljeni u dnevnom listu "Dnevnik", na sajtu Grada Novog Sada i na sajtu Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove.

Javni pozivi biće otvoreni 30 dana od dana objavljivanja, a zahtevi se sa propisanom dokumentacijom podnose Stambenoj komisiji, putem Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove Grada Novog Sada, Novi Sad, Narodnog fronta broj 53.

Radi lakše pripreme i kompletiranja zahteva pripremljeni su obrasci koje će zainteresovana lica moći da preuzmu na sajtu Grada Novog Sada i na sajtu gradske uprave.

Uslovi za prijavu

Zahtev može podneti lice koje je državljanin Republike Srbije, sa članovima svog porodičnog domaćinstva ima prebivalište na teritoriji Grada Novog Sada, lice koje sa članovima svog porodičnog domaćinstva nema u svojini stan ili porodičnu kuću na teritoriji Republike Srbije i sopstvenim sredstvima ne može da reši stambenu potrebu po tržišnim uslovima za sebe i svoju porodicu.

Članom porodičnog domaćinstva podnosioca zahteva smatraju se lica koja zajedno stanuju sa podnosiocem zahteva i to njegov supružnik i vanbračni partner, deca rođena u braku ili van braka, usvojena ili pastorčad, roditelji podnosioca zahteva ili njegovog supružnika ili vanbračnog partnera koji nemaju rešenu stambenu potrebu i druga lica koja su podnosilac zahteva ili njegov supružnik ili vanbračni partner dužni po zakonu da izdržavaju, a koji najmanje dve godine imaju prijavljeno prebivalište na istoj adresi pre objavljivanja Javnog poziva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: