Prijavilo se 15 zemalja: Očekuje se velika posećenost u Novom Sadu

Očekujemo veliku posećenost ovogodišnjeg Međunarodnog sajma poljoprivrede u Novom Sadu, jer je 15 zemalja prijavilo učešće, a doći će i ministri iz nekoliko država, izjavio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.09.2021.

18:17

Prijavilo se 15 zemalja: Očekuje se velika posećenost u Novom Sadu
Ilustracija: Irma eyewink/Shutterstock

On je povodom 88. Međunarodnog poljoprivrednog sajma, 53. Međunarodnog sajma lova i ribolova i Sajma ekologije, koji će na Novosadskom sajmu biti održani od 18. do 24. septembra rekao da se manifestacija održava u specifičnim uslovima zbog pandemije.

"Nastojaćemo da se njegovo održavanje odvija pod merama zaštite ljudi, jer su nam život i zdravlje ljudi najvažnije, ali isto tako i privreda mora da živi i sajam da se održi", rekao je Nedimović.

Podsetio je da je prošle godine iz istih razloga novosadski poljoprivredni sajam održan virtuelno.

"Ove godine očekujem veliku posećenost i pored ograničenja. Češka nam je domaćin sa kojom imamo savršene odnose kako u poljoprivredi tako i između dve države. Očekujem učešće 15 zemalja, nekoliko ministara poljoprivrede iz okruženja će doći. Ministri iz Poljske, Češke, imamo najave da će doći ministar poljorivrede Izraela, Belorusije i Italije. Ove godine je očigledno poljoprivreda u fokusu, kao što je i hrana u fokusu", rekao je Nedimović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: