Novi Sad - Ekonomija - B92 Lokal

Posle Beograda, Kragujevca i Čačka, britanska IT kompanija otvorila predstavništvo i u Novom Sadu

Britanska IT kompanija Endava otvorila je danas predstavništvo u Novom Sadu i to je četvrta lokacija u Srbiji na kojoj zapošljavaju vrhunske stručnjake.

Izvor: Tanjug Novi Sad
Podeli
Ilustracija: Depositphotos, AndrewLozovyi
Ilustracija: Depositphotos, AndrewLozovyi

Nakon Beograda, Kragujevca i Čačka, britanska softverska kompanija Endava, koja od 2015. godine posluje u Srbiji, otvorila je četvrti razvojni centar u našoj zemlji.

Cilj kompanije je da osnivanjem predstavništva u Novom Sadu, navedeno je u njihovom saopštenju, doprinese razvoju potencijala lokalnih IT stručnjaka, ali i decentralizaciji IT industrije u zemlji.

Trenutno je otvoren konkurs za radna mesta za svaku od 20 različitih pozicija, kako u vojvođanskoj prestonici, tako i na ostalim lokacijama širom zemlje.

Rast zapošljavanja nastavljen je, kažu u kompaniji, i tokom pandemije, pa otuda i potreba za širenjem biznisa na nove lokacije u zemlji, ali i u regionu.

"U Srbiji poslujemo već šest godina i za to vreme smo se uverili u kvalitet kadrova i važnost ulaganja u stručnjake u ovoj zemlji. Ovo je četvrta lokacija koju otvaramo i to ne znači da ćemo ovde stati“, rekao je Remi Savu, generalni menadžer kompanje Endava u Srbiji.

Otvaranje nove kancelarije započeto je onlajn sastankom menadžment tima i zaposlenih iz Vojvodine, budući i da će, zbog trenutne epidemiološke situacije, u početku svi raditi od kuće ili u kombinovanom režimu.

Novi razvojni centar pružiće mnogo mogućnosti lokalnim inženjerima, jer će zapošljavati programere i IT stručnjake svih profila.

Kupovinom domaćeg Comtrade Digital Services i hrvatskog Five-a, Endava je značajno uvećala svoj tim koji u svetu broji blizu 7.500 zaposlenih i proširila poslovanje na čak 12 lokacija u Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Severnoj Makedoniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 114 idi na stranu