Novi Sad - Ekonomija - B92 Lokal

Novosadskim hotelima donirana pomoć Evropske unije

Evropska unija, u okviru podrške turističkom sektoru u Srbiji, počela je distribuciju "Čisto i sigurno" materijala, tako da je svim novosadskim hotelima direktno donirana oprema, saopšteno je danas.

Izvor: rtv.rs Novi Sad
Podeli
Foto: Depositphotos/miflippo
Foto: Depositphotos/miflippo

Donacija Evropske unije od 662.000 evra, koju čine vredna oprema i dezinfekcioni materijal, omogućiće turističkim radnicima širom zemlje da svoj posao obavljaju u skladu sa propisanim merama, kako bi svojim gostima priuštili bezbedan boravak, piše u saopštenju.

Paketi opreme su stigli i do Turističke organizacije grada Novog Sada, koja je dobijenu opremu i materijal dodelila objektima turističke privrede koji nisu bili obuhvaćeni direktnom donacijom i na ovaj se način priključila sprečavanju širenja korona virusa i pružila podršku i pomoć ugostiteljskim objektima i pružaocima usluga smeštaja.

Doniranu opremu su dobili "Salaš 137" kao i tri hostela - "Sova", "A&A", "City", kojima će ta pomoć mnogo značiti zbog očekivane veće frekvencije gostiju u njihovim objektima u predstojećem periodu.

Projekat "#EUzaTebe - za kulturno nasleđe i turizam" je realizovao ovu intervenciju u sklopu anti-kovid mera.

Svaki korisnik je deo dobrovoljne sertifikacione šeme "Čisto i sigurno", inicijative za turistička preduzeća da primene čitav niz mera kojima garantuju potpunu bezbednost gostima, prenosi RTV.

Budući da će Novi Sad 2022. nositi titulu Evropske prestonice kulture, u planu su mnogi događaji koji će doprineti većem broju posetilaca u ustanovama kulture, pa je dezinfekcioni materijal dostavljen i ustanovama kulture u Novom Sadu i to Muzeju grada Novog Sada i Fondaciji Novi Sad 2022 - Evropska prestonica kulture", odnosno za Kulturnu stanicu "Svilara" .

Pored podrške turizmu, EU je kroz projekat "#EUzaTebe - za kulturno nasleđe i turizam" već opredelila milion evra, kao bespovratnu pomoć privatnom turističkom sektoru istočne i jugoistočne Srbije.

Projekt je rad počeo pre izbijanje pandemije, novembra 2019. godine da bi se podstako razvoj turizma u istočnoj Srbiji i Donjem Podunavlju. Projekat finansiraju EU i Vlada Nemačke, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 108 idi na stranu