Novi Sad - Ekonomija - B92 Lokal

Novi Sad: Ulica Narodnog fronta sutra dobija nov semafor

Novopostavljeni semafor na pešačkom prelazu u Ulici Narodnog fronta kod broja 52 biće pušten u redovan rad u utorak, 13. aprila, u 10 časova, navodi se u saopštenju Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije.

Izvor: 021.rs Novi Sad
Podeli
Foto: D. Balšić
Foto: D. Balšić

"Zbog velike frekvencije saobraćaja i relativne blizine škole i predškolske ustanove postojala je opravdana potreba za semaforizacijom ovog pešačkog prelaza. Postavljanjem svetlosne signalizacije omogućeno je bezbednije kretanje pešaka i biciklista preko saobraćajnice sa četiri saobraćajne trake", kažu u toj upravi, prenosi 021.

Dodaju da su, prilikom radova na postavljanju semafora, delimično rekonstruisane pešačke i biciklističke staze u blizini prelaza sa obe strane kolovoza, dok je pristupačnost obezbeđena i izgradnjom rampi i taktilnih ploča.

Biciklistički prelaz je označen crvenom bojom čime je, navode iz Gradske uprave, postao značajno uočljiviji za sve učesnike u saobraćaju.

Novi semafor će raditi u "detektorskom režimu", odnosno pešaci će pritiskom na taster najaviti pojavu zelenog svetla.

Za postavljanje ovog semafora u budžetu Grada izdvojeno je 9,2 miliona dinara, a iz Uprave najavljuju da će uskoro biti postavljeni semafori na još dva pešačka prelaza - u Futoškoj i Jevrejskoj ulici.

Iz Gradske uprave apeluju na vozače da dodatno obrate pažnju na novopostavljeni semafor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 108 idi na stranu