Novi Sad ulaže 121 milion u rekonstrukciju Dunavskog parka: Evo šta se sve menja

KP Gradsko zelenilo Novi Sad raspisalo je tender za izvođača radova na rekonstrukciji Dunavskog parka u koji će biti uloženo više od 121 miliona dinara.

Izvor: B92

Petak, 15.10.2021.

19:29

Novi Sad ulaže 121 milion u rekonstrukciju Dunavskog parka: Evo šta se sve menja
Foto: Shutterstock/Nenad Nedomacki

Kako je navedeno u tekstu oglasa, novom projektnom dokumentacijom koju je izradio doktor Ratibor Đorđević 1958. godine, park je predviđen kao tiho mesto za odmor, igru i uživanje dece, prenosi Ekapija.

Planiranom rekonstrukcijom predviđeno je izvođenje geodetskih radova kako bi se uspostavila jedinstvena projektovana celina za parterno uređenje, zatim rekonstrukcija pešačkih staza koje su zbog frekvencije pešaka podeljene na četiri grupe sa različitim dimenzijama širine.

Pored pešačkih staza planirani su i radovi na ulazima u park. Ukupno će biti 9 ulaza iz okolnih ulica. Neki od njih će biti u nivou sa parkom, dok će za pojedine ulaze pristup biti obezbeđen preko stepeništa.

Takođe, definisano je i postavljanje metalne horizontalne ograde za zaštitu stabala, kao i zamena ograde oko jezera.

Ukupna vrednost investicije iznosi 121.378.329 dinara. Dunavski park presdtavlja jedan od najuređenijih hortikulturnih prostora kako u Novom Sadu, tako i u Srbiji. Podizanje parka započetno je daleke 1895. godine, a 1998. godine park je proglašen zaštićenim prirodnim dobrom od velikog značaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: