Novi Sad podstiče zapošljavanje žena

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević uručili su ugovore ženama sa teritorije Grada Novog Sada kojima su odobrene subvencije za samozapošljavanje na osnovu Javnog poziva za dodelu subvencije u 2021. godini.

Izvor: B92.net

Četvrtak, 09.09.2021.

11:50

Novi Sad podstiče zapošljavanje žena
Foto: Grad Novi Sad

U cilju podsticanja ženskog preduzetništva, sredstva u iznosu od 15.000.000 dinara su odobrena za 52 nezaposlene žene koje se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu.

"Poslednjih šest godina Grad Novi Sad radi na tome da osnaži žensko preduzetništvo. Na početku je interesovanje bilo malo, a sada je sve više odvažnih žena koje apliciraju za subvencije sa svojim biznis idejama. Čestitam im na tome što su hrabre da krenu da otvaraju svoje privatne poslove, a posebno na tome što su odlučne da to rade u ovim izazovnim vremenima. Srećan sam što Grad ima snage da i u doba pandemije opredeljuje sredstva za tu namenu i uvek ćemo biti tu da damo inicijalnu snagu našim sugrađankama za početak preduzetničkog posla. Težićemo da izdvajamo sve više sredstava, s obzirom na to da i interesovanje za subvencije raste. Širok spektar poslova je obuhvaćen kroz ovu podršku, a nadam se da ćemo se viđati sličnim povodom i u narednim godinama, jer svaka od ovih preduzetnica ima šansu da nastavi da konkuriše za grantove za proširenje posla i za otvaranje novih radnih mesta", rekao je gradonačelnik Vučević i poželeo preduzetnicama sreću i uspeh u poslovanju, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

U ime žena preduzetnica na prijemu u Gradskoj kući obratila se gospođa Ruža Zrakić koja je za započinjanje svog biznisa dobila iznos od 300.000 dinara za pružanje usluga tapaciranja nameštaja.

"Ove godine sam prvi put konkurisala za subvenciju i veoma sam srećna što sam je i dobila. To mi veoma mnogo znači, kao i svim prisutnim damama. Zahvalne smo Gradu Novom Sadu na pruženoj podršci, jer nam je ta pomoć dragocena, s obzirom na to da smo sve krenule od nule. Trudićemo se, ne samo da opstanemo, već i da nešto stvorimo, da rastemo i napredujemo", rekla je Zrakić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: