Novi Sad: Gradi se nova fiskulturna sala u OŠ "Vasa Stajić"

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove na rekonstrukciji i dogradnji fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Vasa Stajić“.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.12.2021.

13:50

Novi Sad: Gradi se nova fiskulturna sala u OŠ
Foto: Grad Novi Sad

Kako je tom prilikom rekao, na to se čekalo još od pedesetih godina, od izgradnje same škole, jer je projektom bio predviđen mnogo veći objekat koji ima toplu vezu sa glavnom zgradom fiskulturne sale, saopštio je Grad Nosi Sad.

"Ponosan sam na to što zajedničkim novcem investiramo u prave projekte, u projekte za budućnost, i nema bolje oblasti za ulaganje od obrazovanja. To što je novosadska kasa ojačala je pobeda svih Novosađana, a mi odgovorno trošimo zajednički novac. Ne radi se o pukim ciframa i zgradama, nego o tome da naši đaci zaista imaju najbolje uslove za učenje. Vrednost ovih radova je preko 200 miliona dinara, reč je o trogodišnjem finansiranju, a očekujemo da ćemo 2023. kompletno završiti posao. Sala će imati 1.300 kvadrata, biće izgrađene i tribine, pa će moći da se organizuju, pre svega, školska takmičenja. Đaci više neće morati da izlaze napolje da bi išli u fiskulturnu salu. Sportski tereni u dvorištu ostaju, a treba da sredimo fasadu i drvenariju na starom objektu. Pre par godina smo završili nadogradnju dela ove škole sa dva sprata, u šta smo, zajedno sa Pokrajinom, uložili gotovo 100 miliona dinara. Osnovnu školu 'Vasa Stajić' pohađa gotovo 1.000 đaka, u 35 odeljenja, što pokazuje da Adamovićevo naselje raste, a uskoro ćemo obići i Medicinsku školu koju takođe proširujemo", istakao je Vučević.

On je takođe naglasio da se završava uređenje Ulice Đorđa Magaraševića, te da su počeli radovi u Ulici Braće Krkljuš, kao i da se planira saniranje Ulice Vojvode Knićanina.

Direktorica škole Zorica Đurić zahvalila se Gradu na svoj podršci i pomoći, i izrazila nadu da će zgrada, koja je sagrađena još 1956. godine, u bliskoj budućnosti biti kompletno sređena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: