Novi Sad - Ekonomija - B92 Lokal

Novi Sad dobija novi most na Dunavu i obilaznicu

Novi Sad uskoro će dobiti novi most na Dunavu u sklopu obilaznice, a gradiće se i pristupne saobraćajnice. Ovaj most biće značajan utoliko što će trasu obilaznice spojiti sa budućim Fruškogorskim koridorom.

Izvor: NS Uživo Novi Sad
Podeli
Ilustracija: Depositphotos, val_th
Ilustracija: Depositphotos, val_th

Novi Sad: Rekonstruiše se kapija stara gotovo tri veka

Vučević: Uskoro predlog lokacije za kovid bolnicu; ne bih voleo zaključavanje Novog Sada

Investicija od 35 miliona evra postaće "vrlo vidljiva" u narednom periodu

Održana je prva sednica radne grupe za praćenje i realizaciju projekta izgradnje obilaznice oko Novog Sada sa pristupnim saobraćajnicama i sa mostom na Dunavu, a u svojstvu kopredsednika sednici je prisustvovao i gradonačelnik Miloš Vučević.

"Zajedno sa drugim kopredsenikom ove grupe, poštovanim ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem, konstatovali smo da sve pripremne radnje u vezi sa ovim izuzetno važnim projektom idu po planiranoj dinamici, a dogovorili smo i buduće korake. Grad Novi Sad je primio tri ponude kineskih kompanija za izvođenje radova, a postupak će sprovoditi Koridori Srbije. Dogovorena je kompletna finansijska konstrukcija koju će pokriti Republika Srbija. Predviđena vrednost radova je oko 130 miliona evra, što dovoljno govori o značaju ove kapitalne investicije. Projekat obilaznice i izgradnje novog mosta na Dunavu ima i širi regionalni značaj jer će se time omogućiti spajanje trase sa Fruškogorskim koridorom čija izgradnja počinje u narednim mesecima, a time će se ovaj deo Srbije potpuno infrastrukturalno promeniti", rekao je Vučević nakon sednice.

Dodao je da je veliki posao pred njima, te da je posle sastanka radne grupe i pobedničke atmosfere koju je tamo osetio siguran da će radovi krenuti što pre i da će sve “izgurati” do kraja kako je i predviđeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.