Nova kovid bolnica u Novom Sadu - iz gradske kase 250 miliona

Za komunalno opremanje i uređenje prostora za novu kovid bolnicu u Novom Sadu, trebalo bi da bude izdvojeno 250 miliona dinara iz gradske kase, navodi se u skupštinskom materijalu za sednicu zakazanu u utorak, na kojoj će se glasati i o odluci da Grad preda Republici parcele za izgradnju pomenute bolnice na Mišeluku 3.

Izvor: dnevnik.rs

Ponedeljak, 12.04.2021.

09:49

Nova kovid bolnica u Novom Sadu - iz gradske kase 250 miliona
Foto: yuttana Contributor Studio/Shutterstock

Gradsko veće Novog Sada iniciralo je novo zasedanje gradskog parlamenta, nakon onog 5. aprila, kako bi se stekli uslovi da počne izgradnja bolnice 20. aprila, kako je ranije najavljeno, piše Dnevnik.

Tako bi oko 2,5 hektara gradskog zemljišta na šest parcela, na krivini ka Mišeluku iz pravca Petrovaradina, trebalo da posluži za izgradnju najavljene bolnice od 600 ležaja, čiju izgradnju finansira Republika.

Кako su republički i gradski zvaničnici najavili nedavno, bolnica bi trebalo da bude završena za oko četiri meseca i trebalo bi da ima 200 ležajeva u intenzivnoj nezi.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević nedavno je izjavio da ne zna tačno pod čijom ingerencijom će se bolnica naći nakon što prođe epidemija koronavirusa.

"Ta će nam bolnica, bez obzira na epidemiološku situaciju, valjati. Onda ostaje pitanje, na koje ja u ovom trenutku ne mogu da vam odgovorim, da li će to biti deo КC Vojvodine, da li će to biti Opšta bolnica, ali svakako će, dok je korona prisutna, imati svoju upotrebnu vrednost", naveo je prošle sedmice Vučević.

Osim što je predao zemljište za izgradnju, Grad je iz tekuće budžetske rezerve obezbedio 150 miliona dinara, a izmenama Programa uređenja građevinskog zemljišta obezbeđeno je dodatnih 100 miliona.

Tim novcem bi Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije trebalo da finansira izgradnju 700 metara vodovodne mreže, 300 metara kanalizacije, 800 metara atmosferske kanalizacije, kolovoz, pešačke i biciklističke staze, autobusku nišu, javno osvetljenje, semafor, urabni mobilijar, jarbole i hortikulturno uređenje, navodi se u skupštinskom materijalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: