Kreće infrastrukturno opremanje naselja Mišeluk 3 u Novom Sadu: Tender vredan više od 800 miliona

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije Novog Sada je raspisala javni poziv za izvođenje prve faze radova na izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom na lokalitetu Mišeluk tri u Petrovaradinu.

Izvor: eKapija

Nedelja, 13.11.2022.

09:07

Kreće infrastrukturno opremanje naselja Mišeluk 3 u Novom Sadu: Tender vredan više od 800 miliona
Ilustracija: Depositphotos/zurijeta

Kako se navodi u dokumentaciji procenjena vrednost radova iznosi 810.751.448 dinara bez PDV-a, a predviđeni su radovi na izgradnji puteva, cevovoda za vodu i kanalizaciju, izgradnja spoljne rasvete, pejzažno uređenje zelenih površina, kao i ugradnja signalizacije, prenosi Ekapija.

Planom detaljne regulacije Mišeluka III u Novom Sadu je omogućeno širenje Grada na desnoj strani obale Dunava. Planskim dokumentom je predviđena izgradnja saobraćajnica, kružnih raskrsnica, biciklističke i pešačke staze, kao i parking površine, te komunalno opremanje instalacijama, navodi se u tehničkom opisu.

U postojećem stanju, područje zahvaćeno planiranim radovima na izgradnji nedostajuće infrastrukture je pretežno neizgrađeno po pitanju saobraćajnih površina, a u neposrednoj blizini planirane infrastrukture nalazi se izgrađena Kovid bolnica i saobraćajna površina sa pratećom infrastrukturom koja je izgrađena zbog potreba bolnice. Postojeće stanje sadrži izgrađen kružni tok sa ulivnim i izlivnim trakama koje su fizički odvojene razdelnim ostrvom. Kružni tok je predviđen sa četiri kraka, sa tim da su dva kraka izgrađena, a druga dva nedostaju. Postojeći kolovoz se sastoji od dve kolovozne trake, gde su na saobraćajnoj traci prema kružnom toku postavljene vibracione trake za usporavanje saobraćaja, kao i površina za autobusko stajalište i priključci prema bolnici. U neposrednoj blizini spomenute saobraćajne površine nalazi se državni put IB-21.

Ukupna dužina saobraćajnica je 3.512 metara, dok širina saobraćajanice su promenljive od 5,5 do 6 metara. Predviđeni rok za završetak posla je 550 dana, a ponude se mogu slati do 12. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: