Investicija od 35 miliona evra postaće "vrlo vidljiva" u narednom periodu

Kompanija DP World potvrdila je posvećenost srpskom tržištu tokom današnjeg sastanka s premijerkom Anom Brnabić i ministrom Tomislavom Momirovićem.

Izvor: Tanjug

Utorak, 02.03.2021.

20:00

Investicija od 35 miliona evra postaće
Foto: Depositphotos, sheriffkule

U saopštenju kompanije navodi se i da je generalni direktor Sultan Bin Sulajem s predstavnicima srpske vlade razgovarao o daljoj saradnji i novim investicijama u Srbiji. DP World je globalni lider u pametnoj logistici, koji upravlja lukama i terminalima u 61 zemlji na šest kontinenata širom sveta.

Navodi se da je ova kompanija ostvarila već uspeh na srpskom tržištu nakon kupovine luke u Novom Sadu u maju 2019, te da je uložila u luku i u novi putnički terminal koji će biti predstavljen kasnije ove godine. DP World u saopštenju podseća na zainteresovanost za ulaganje u slobodnu zonu i intermodalne terminale radi poboljšanja efikasnosti i održivosti prevoza robe.

"Kao što svi znamo, protekla godina bila je veoma izazovna, ali rezultati koje je postigao DP World Novi Sad bili su impresivni pod tako teškim okolnostima", izjavio je Sultan Ahmed Bin Sulajem.

Dodao je da će investicija te kompanije od 35 miliona evra postati vrlo vidljiva u narednom periodu, navodeći da je reč o novoj lučkoj dizalici, silosima za žito i vertikalnom keju u luci, a što će, kaže, obezbediti njegovoj kompaniji vrlo jaku poziciju.

"Veoma se radujem obnovi novog putničkog terminala koji ćemo predati gradu Novom Sadu", kazao je generalni direktor.

Tokom posete on je obišao i Luku u Novom Sadu i precizirao da su pozitivna iskustva kompanija iz UAE u Srbiji, rast ekonomije, ohrabrujući rani nastup DP Word-a i strateška važnost reke Dunav pozitivni faktori koji osiguravaju da Srbija ostaje ključno tržište za tu kompaniju.

Građanima Srbije, predsedniku Vučiću i Vladi Srbije čestitao je na uspehu u borbi protiv kovida 19 i istakao da je Srbija danas prepoznata kao evropski i svetski lider kako po broju vakcinisanih građana, tako i po broju dostupnih vakcina i građani na to treba da budu ponosni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: