Dogovoreno: Novi Sad pomaže ugostiteljima

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević saopštio je danas da će grad ugostiteljima omogućiti olakšice za za zauzeće javne površine.

Izvor: B92.net

Ponedeljak, 12.04.2021.

14:45

Dogovoreno: Novi Sad pomaže ugostiteljima
Foto: Depositphotos, boggy22

Grad će, kako je objasnio, uvesti olakšice od 99 odsto u periodu od 1. januara do 1. septembra 2021. godine , a na platou Spensa u visini od 100 odsto za period od 1. aprila do 21. decembra 2021. godine.

Ugostitelji su oslobođeni i zakupa poslovnih prostora kod Uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove u visini od 50 odsto za period od 1. januara do 1. jula 2021. godine uključujući i na Spensu, a od 1. marta do 1. jula u visini od 50 odsto za ugostitelje na pijacama JКP Tržnica.

Takođe, olakšicu od 30 odsto imaće ugostitelji na pijacama JКP Tržnica i na Spensu od 1. jula do 31. decembra.

"Ova pomoć dogovorena je na sastanku sa delegacijom Udruženja ugostitelja Novog Sada, sa predsednikom udruženja gospodinom Milenkom Mijićem i članovima Tanjom Medved, Brankom Кoprivicom, Aleksandrom Cimbalom i Кarmen Кrivokapić. Nadam se da će finansijska injekcija pomoći svim ovim hrabrim ljudima da lakše izdrže iskušenja i sačuvaju svoje poslove i radna mesta, a Novi Sad će i dalje nastojati da učini sve što može da im dodatno pomogne", rekao je Vučević.

Kako je naveo, dogovoreno je i prioritetno rešavanje pitanja zaključivanja Sporazuma o reprogramu dospelih obaveza sa Gradskom poreskom upravom i sa JКP Informatika, a za reprogram kod Gradske poreske uprave za iznos dospele obaveze do 1.500.000 dinara bez instrumenta obezbeđenja. Za iznos preko neophodan je, kako navodi, dodatni instrument obezbeđenja i biće otvoren poseban šalter;

Neophodan je, kaže, i i hitan sastanak sa predstavnicima Fonda za razvoj u organizaciji Gradske kuće i u saradnji sa Ministarstvom finansija, kao i sa predstavnicima poslovnih banaka u organizaciji Gradske kuće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: