Zbog izgradnje garaža izmešta se vrelovod – poznato šta će biti sa garažom kod Srpskog narodnog pozorišta

U planu je rekonstrukcija vrelovoda na Trgu republike u Novom Sadu, odnosno njegovo skoro izmeštanje zbog izgradnje garaže.

Izvor: Blic, 021.rs

Četvrtak, 01.12.2022.

09:52

Zbog izgradnje garaža izmešta se vrelovod – poznato šta će biti sa garažom kod Srpskog narodnog pozorišta
Foto: Depositphotos/Gladkov

Novosadska toplana upravo je dodelila posao rekonstrukcije vrelovoda, vredan 4,9 miliona dinara, grupi ponuđača u kojoj su "Best izgradnja" i "Amkor" a ugovor koji su zaključile obe strane trajaće godinu dana, piše Blic.

Ovo je jedna od četiri javne garaže koje će se narednih godina graditi u Novom Sadu. Izgradnja podzemnih garaža je u toku u Ulici Modene i u krugu Banovine, a ispod Trga republike planira se podzemna garaža kapaciteta najmanje 400 parking mesta.

U Šafarikovoj ulici u planu je nadzemna, spratna garaža sa 350 parking mesta i očekuje se da će ona biti poslednja u planu izgradnje a pitanje je: šta će biti sa montažno-demontažnom garažom kod Srpskog narodnog pozorišta?

Kako je 021.rs pisao, zbog izgradnje četiri javne garaže u okviru koncesionog posla Grada Novog Sada, "Best in Parking - holdinga" i novosadske "Inobačke", očekivana je demontaža privremene, pokrivene garaže kod SNP kojom upravlja "Parking servis".

Demontaža neće uslediti dok se funkcija ovog prostora ne prilagodi nečemu drugom, odnosno planiranom novom gradskom trgu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: