Novi Sad - Društvo - B92 Lokal

Vozači usporite: Saobraćajni znakovi sa radarima u zonama novosadskih osnovnih škola

U okviru nastavka projekta Unapređenja opreme za kontrolu saobraćaja, Grad Novi Sad nabavlja nove saobraćajne znakove sa radarima u zonama osnovnih škola.

Izvor: RTV Novi Sad
Podeli
Foto: Shutterstock/nitpicker
Foto: Shutterstock/nitpicker

Njihova misija jeste informisanje vozača o ograničenju i prekoračenju brzine, ali i prikupljanje podataka za analizu, koja bi trebalo da smanji broj saobraćajnih nezgoda i bahatih vozača u Novom Sadu, prenosi RTV.

Zeleni smeško uz reči hvala i crveni sa upozorenjem uspori, na displejevima u zonama škola, uskoro će postati svakodnevica Novosađana. Saobraćajni znaci sa dopler radarima, odnosno brzinskim displejevima biće postavljeni za sada, u zonama tri osnovne škole u gradu i okolini.

"Bukvalno ili se zahvaljujemo ili smo nezadovoljni sa njihovom brzinom. Naravno, svi podaci se snimaju i svi podaci su u računaru, posle godinu dana se radi analiza koliko je to ljudi koji su poštovali zonu škola i vozili ispod 30", kaže Đorđe Basarić načelnik Gradske uprave za saobraćaj i puteve i dodaje: "Treba napomenuti da je to već urađeno ispred ove škole gde se mi trenutno nalazimo, kod Osnovne škole "Đorđe Natošević" i urađeno je na Telepu u školi "Jožef Atila". Ono što je bitno u razgovoru sa saobraćajnom policijom više ovde i kod škole na Telepu više nemamo problema, a to nam je najbitnije da deca bezbedno idu, odnosno dolaze i odlaze iz škole."

Podaci o brzini se automatski prenose Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije, koja će ih dalje analizirati. Nakon analize za 2020. godinu biće precizno utvrđeno koje škole će dobiti nove saobraćajne znake sa dopler radarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 221 idi na stranu