Više od stotinu ulica će se rekonstruisati u Novom Sadu

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišli su danas završne radove na kružnoj raskrsnici na uglu Bulevara cara Lazara i Fruškogorske ulice, saopštila je Pokrajinska vlada.

Izvor: Tanjug

Sreda, 07.06.2023.

14:48

Više od stotinu ulica će se rekonstruisati u Novom Sadu
Foto: TANJUG/ VLADA AP VOJVODINE/ ANDREJ PAP/ bs

"Plan je da radovi budu gotovi do kraja juna, dva i po meseca pre roka", izjavio je Đurić i najavio i asfaltiranje Bulevara oslobođenja, najfrekventnije saobraćajnice u gradu.

Reč je o zajedničkoj investiciji Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada, vrednoj 343 miliona dinara, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, projektom je planirana izgradnja raskrsnice sa spiralnim kružnim tokom ili "turbo" kružne raskrsnice sa više traka, na kojoj su saobraćajni tokovi međusobno odvojeni.

Time će se, kako navode iz Pokrajinske vlade, povećati nivo bezbednosti u saobraćaju i omogućiti propuštanje saobraćajnih tokova velikog intenziteta.

Mirović je rekao da očekuje da će do kraja juna Skupština Vojvodine podržati predlog rebalansa pokrajinskog budžeta kojim su planirana i nova finansijska sredstva za Grad Novi Sad.

"Verujem da će ova ulaganja imati konkretne efekte po bezbednost u saobraćaju, zdravlje građana i zaštitu životne sredine. Procena je da će više od stotinu ulica biti u programu rekonstrukcije i rehabilitacije u centru Novog Sada i prigradskim naseljima", izjavio je Mirović.

Mirović je naglasio da je Pokrajinska vlada od 2016. do danas uložila šest milijardi dinara u projekte u Novom Sadu.

Gradonačelnik je rekao da Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad zajedničkim snagama ulažu u razvoj Novog Sada, kako bi građani kvalitetnije živeli.

Prema njegovim rečima, za narednu godinu predviđen je i projekat rekonstrukcije Bulevara cara Lazara, zajednička investicija Pokrajine i Grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: