Novi Sad - Društvo - B92 Lokal

U toku završni radovi na revitalizaciji dvorišnog dela fasade Gimnazije "Svetozar Marković" FOTO

Članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić, zajedno sa načelnikom Gradske uprave za obrazovanje Radovanom Kovačevićem posetila je juče Gimnaziju "Svetozar Marković" u Novom Sadu gde su u toku završni radovi na revitalizaciji dvorišnog dela fasade.

Izvor: B92.net Novi Sad
Podeli
Foto: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad

Treća faza ovih radova podrazumeva zamenu oluka, prozorskih krila i uređenje fasade na centralnom delu dvorišne strane zgrade, a radove finansira Gradska uprava za obrazovanje, sa 5,9 miliona dinara, navodi se na zvaničnom sajtu grada Novog Sada.

U razgovoru sa direktorkom škole Tatjanom Vukadinović razmatrane su mogućnosti proširenja kapaciteta škole koju pohađa 1170 učenika i koja će od početka sledeće školske godine imati 40 odeljenja, od kojih se u jednom nastava odvija na mađarskom jeziku.

Foto: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad

Direktorka je predočila projekat rušenja uskog stepeništa u hodniku, čime bi se dobio prostor za još jednu učionicu na drugom spratu i za proširenje laboratorije što bi optimizovalo uslove za rad i sprovođenje vežbi iz hemije.

Članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić je ukazala na mogućnost da Grad, zajedno sa Pokrajinskom vladom, finansira proširenje kapaciteta Gimnazije ukoliko se u blizini škole pronađe adekvatan prostor i reše pravne procedure. Ona je izrazila zadovoljstvo što uprava Gimnazije koju je pohađala neprestano radi na unapređenju uslova za školovanje i boravak učenika i nadu da će se oni što pre vratiti u školske klupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 195 idi na stranu