Novi Sad - Društvo - B92 Lokal

Rakete stigle na Frušku goru

Danas je u prostorijama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uručio 760 protivgradnih raketa ovoj instituciji.

Izvor: nsuzivo.rs Novi Sad
Podeli
Foto: Ikebana Art-studio/Shutterstock
Foto: Ikebana Art-studio/Shutterstock

"Mi se nalazimo u radarskom centru Fruška gora, a povod za današnje nalaženje jeste podrška našem sistemu od strane Vlade APV, odnosno Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, u smislu dodatne količine protivgradnnih raketa", rekao je direktor RHMZ Jugoslav Nikolić.

On je napomenuo da je Vlada APV obezbedila i finansiranje za automatizaciju sistema protivgradne zaštite, prenosi nsuzivo.rs.

"Krajem maja zaključen je ugovor sa Trayal korporacijom o nabavci 760 protivgradnih raketa, koje smo imali priliku danas da uručimo RHMZ-u, ovom prilikom želim posebno da se zahvalim i profesoru Nikoliću i predstavnicima Trayal korporacije", rekao je Čedomir Božić, Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

On dodaje da na ovaj način Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu želi da unapredi sistem protivgradne odbrane i da na adekvatan način zaštiti useve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 202 idi na stranu