Radovi na izgradnji bazena u Futogu teku i brže od planirane dinamike

"Zadovoljan sam i dinamikom i kvalitetom izvođenja radova na bazenskom kompleksu. Izvođači su dosta odmakli od marta ove godine kada smo označili početak radova", rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je obišao izgradnju bazena u okviru sportskog kompleksa u Futogu.

Izvor: B92.net

Četvrtak, 30.06.2022.

10:45

Radovi na izgradnji bazena u Futogu teku i brže od planirane dinamike
Foto: Grad Novi Sad

"To nije ni malo lako, jer je život uvek daleko komplikovaniji i nepredvidiviji od planova. Situacija je veoma nezahvalna imajući u vidu svetsku inflaciju i visoke cene na tržištu. Grad je do sada investirao 400 miliona dinara, a projekat je vredan milijardu i 760 miliona dinara. Trenutno se izvode radovi na podrumu gde će biti tehnički deo, odnosno moderan sistem kontrole kvaliteta i temperature vode. Ovim novim sadržajem, Futog zaista dobija fantastičan sportski kompleks koji ima atletski deo, fudbalski stadion, bazenski kompleks, zatvorenu halu sa terenima, a ugovorili smo i izgradnju šest sportskih terena na otvorenom, kao i nekoliko teretana", istakao je Miloš Vučević.

Kako je prilikom obilaska istaknuto, bazenski kompleks trebalo bi da bude završen u decembru 2023. godine, a izvođači rade i brže u odnosu na planirano. Grade se olimpijski bazen dimenzija 50h25m i još jedan manji bazen dimenzija 25h7m.

"Drago mi je što imamo snage da u Futogu realizujemo investicije ovakvog nivoa, sadržaje poput ovih nema većina opština. Inače, u Futogu smo rekonstruisali centralne ulice, Kulturni centar, izgradili Dom zdravlja, i ovo postaje mesto koje ima budućnost. Potrebno je i da se prošire kapaciteti puta prema Bačkoj Palanci i onda će ovo prigradsko naselje zaista biti odlično mesto za život. U ovakav sportski kompleks dolaziće ljudi sa zapadne strane grada, ali i iz okolnih mesta. Ovo će biti drugi zatvoreni olimpijski bazen u Vojvodini, jer jedino za sada postoji na SPENS-u", naglasio je gradonačelnik Vučević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Podeli: