Poznato gde i po kojoj ceni se mogu kupiti jelke u Novom Sadu

Kada je reč o jelkama koje se nude nema prevelike dileme, bolje su one prirodne, i to isključivo sa busenom, koje se kasnije mogu zasaditi.

Izvor: Blic

Nedelja, 04.12.2022.

10:58

Poznato gde i po kojoj ceni se mogu kupiti jelke u Novom Sadu
Foto: Popova Valeriya / Shutterstock.com

JKP "Gradsko zelenilo" i ove godine pokrenulo je akciju prodaje takvih jelki, od kojih visoke metar i po koštaju 2.200, a one od dva metra 2.900 dinara, prenosi Blic.

Jelke sa busenom "Gradskog zelenila" trenutno se mogu se kupiti na dve lokacije u gradu - u Rasadniku tog preduzeća u Ulici Mladena Leskovca 1, radnim danima i vikendom od 7 do 15 časova, i na Trgu slobode svakog dana od 8 do 20 časova.

Jelke će biti u prodaji na još dva mesta u gradu od 13. decembra, i to na platou Spensa svakog dana od 10 do 17 časova i na Novom naselju (Pravoslavni hram, Bulevar Slobodana Jovanovića) od 9 do 17 časova.

Procenjuje se da se u Srbiji pred praznike poseče između 100.000 i 200.000 stabala, te se kupovinom jelki sa busenom čuva eko-sistem i obeshrabruje seča, a ukoliko to nije dovoljna motivacija, posečene prirodne jelke brže se suše, iglice otpadaju i bockaju stopala mališana koji se praznicima najviše raduju, pa ih ne treba kupovati.

Inače, jelku sa busenom treba zalivati dva puta nedeljno (ili kada je zemlja suva) i držati dalje od radijatora. Nakon praznika, ukoliko je temperatura ispod nule, treba je u saksiji izneti u dvorište ili na terasu i pričekati toplije vreme za sadnju (obično je to u martu), dok postoji opcija i da je predate JKP "Gradsko zelenilo", koje će ih iskoristiti da ozeleni grad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Društvo

Evo šta će biti na mestu "Beograd bašte"

Prostor "Beograd bašte", oivičen Bregalničkom, Kajmakčalanskom, Silvija Kranjčevića i Ulicom Svetomira Nikolajevića na Zvezdari, ostaće zelena površina i tu neće biti građena stambena zgrada.

15:52

26.3.2024.

1 d

Podeli: