Počelo glasanje za imena novih stanovnika Fruške gore - bizona

Počelo je glasanje za izbor imena, odnosno nadimka za pet jedinki evropskog bizona koji su od skoro stanovnici Nacionalnog parka Fruška gora.

Izvor: B92

Sreda, 20.04.2022.

10:30

Počelo glasanje za imena novih stanovnika Fruške gore - bizona
Foto: Shutterstock/Nancy Anderson

Na Fejsbuk stranici NP Fruška gora objavljeni su predlozi nadimaka za jednu mušku i četiri ženske jedinke bizona, a koje su dala deca iz Srbije, Španije i Poljske, prenosi portal Novi Sad.

Glasate tako što u komentaru ispod fotografija na Fejsbuk objavi NP Fruška goraostavite svoj izbor za jedan muški i četiri ženska nadimka od ponuđenih, ili dodajte svoj predlog.

Glasanje traje do 28. aprila. Pet komentara/predloga sa najviše lajkova odlučiće i biće nagrađeni.

Deca iz Srbije su za bizona predložila sledeća imena: Srba, Bogi, Stefa, Sale, Pera, Mitar, Marko, Đole, Đuka, Lala, Miki, Laza, Bane.

Kada su u pitanju bizonke, predlozi su: Anđelka, Brankica, Bilja, Cveta, Čarna, Divna, Duška, Dragana, Đurđa, Gorica, Ivka, Juga, Kata, Kalina, Krasna, Kruna, Lana, Lenka, Ljupka, Milica, Nada, Nina, Slavica, Slađa, Petra, Vera, Fruška.

Mališani iz Španije su predložili da se jedinke nazovu: Reina (Reina), Paqui (Paki), Niña ( Ninja), Gordi (Gordi) i Chiquito (Čikito).

Deca iz Poljske su predložila: Pyza, Gracja, Nadzieja, Mila i Lalok.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: