Pazite gde odlažete - kazne do 150.000 dinara

U proteklom periodu zabeležen je sve veći broj slučajeva neodgovornog odlaganja šuta i kabastog materijala pored kontejnera. Nadležne službe su u proteklih nekoliko meseci ispisale 769 naloga za uklanjanje otpada i 22 prekršajna naloga

Izvor: B92

Petak, 19.11.2021.

19:46

Pazite gde odlažete - kazne do 150.000 dinara
Ilustracija: Depositphotos, uroszunic

Pojedini Novosađani imaju lošu naviku da tokom renoviranja stana izbace veću količinu kabastog materijala ili šuta, koju najčešće ostave pored kanti ili kontejnera. iz "Čistoće" apeluju na građane da ih prilikom odlaganja otpada obaveste, kako bi se za tu priliku dostavio poseban kontejner.

"Različiti su načini kako može da se otpremi na gradsku deponiju u zavisnosti od količine otpada koji gradjani imaju. Dakle, to mogu da urade u sopstvenoj režiji gde je prijem potpuno besplatan, a isto tako mogu da iznajme kontejner od našeg preduzeća na 24 sata", rekla je Danijela Jankov iz JKP "Čistoće", prenosi RTV.

Cena takve usluge iznosi 2.300 dinara, a podrazumeva dovoz kontejnera i odnošenje otpada na gradsku deponiju.

Nije redak slučaj da kod kontejnera zateknemo šut ili kabasti materijal, koji su ostavili neodgovorni gradjani. Nadležni često skreću pažnju da su za ovakva dela predviđene visoke novčane kazne.

Visina novčanih kazni za neodgovorno odlaganje otpada varira od 25 do 150 hiljada dinara kada se nedvosmisleno utvrdi da je načinjen prekršaj.

"Pošto smo uočili tu pojavu, napravili smo u toku dana dva termina zajedničkih ekipa. Sa nama ide i radnik 'Čistoće' i komunalni milicionar i komunalni inspektor. Obilazimo prostor grada i gde god uočimo tu pojavu odmah izdajemo nalog da se to ukloni i procesuiramo", napomenuo je načelnik Gradske uprave za inspekcijske poslove Miroslav Laketić.

U proteklom periodu nadležne službe obišle su oko 3.200 lokacija na prostoru grada gde je nepravilno odložen otpad. Tom prilikom napisano je 769 naloga za uklanjanje otpada i 22 prekršajna naloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: