Novosađani žele da spreče rušenje "Partizana 2"

Planom generalne regulacije prostora oko Futoškog parka u Novom Sadu, zgrada "Partizana" u ulici Uroša Predića nije predviđena za urbanističku zaštitu.

Izvor: Moj Novi Sad

Četvrtak, 26.11.2020.

14:07

Novosađani žele da spreče rušenje

U ovom objektu se od 1951. godine pa sve do danas deca, omladina i odrasli bave sportom.

Prema novom planu novosadskih urbanista, na ovoj lokaciji sada se omogućava izgradnja novog objekta spratnosti P+2.

Tim povodom, "Društvo sport za sve Partizan 2", vežbači i roditelji dece koja treniraju razne sportove u ovom objektu traže da se iz plana izbaci mogućnost rušenja postojeće zgrade i izgradnja nove.

"Uvidom u Predlog Plana, gde se predlaže zadržavanje postojeće namene sportsko-rekreativnog kompleksa, se u potpunosti slažemo, posebno iz razloga što ovakvi objekti nedostaju u našem gradu i mislimo da bi ih trebalo biti više", saglasni su treneri "Partizana 2".

Iz "Partizana 2" navode da bi sadašnji objekat u delu prizemlja trebalo sanirati/rekonstruisati, zadržati njegov postojeći horizontalni gabarit i arhitektonski izraz, ali uz potpunu zamenu svih instalacija, podova, renoviranje svlačionica. Takođe, uz dogradnju jedne etaže, omogućilo bi se formiranje novih sala za vežbanje sa svim potrebnim pratećim prostorijama, kažu u Društvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Društvo

Evo šta će biti na mestu "Beograd bašte"

Prostor "Beograd bašte", oivičen Bregalničkom, Kajmakčalanskom, Silvija Kranjčevića i Ulicom Svetomira Nikolajevića na Zvezdari, ostaće zelena površina i tu neće biti građena stambena zgrada.

15:52

26.3.2024.

1 d

Podeli: