Novosađani organizuju humanitarni turnir za sedmogodišnje blizance - Andreja i Saru VIDEO

Mladi Novosađani odlučili su da u svom gradu organizuju humanitarni turnir u malom fudbalu pod nazivom "Novosadski kup" kako bi pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Izvor: B92/TV Prva

Petak, 27.05.2022.

15:35

Novosađani organizuju humanitarni turnir za sedmogodišnje blizance - Andreja i Saru VIDEO
Foto: Printskrin, TV Prva

Kada počinje turnir i kome je pomoć namenjena? Više o ovom humanom gestu, saznala je TV Prva.

Turnir se organizuje sa ciljem da se pomogne Andreju i Sari.

"Ovo je tek početak, nećemo ovde stati. Cilj nam je da Andrej i Sara ponovo prohodaju. Pozivam sve da dođu na stadion Rukometnog kluba 'Slavija' i svojim donacijama pomognu Andreju i Sari", rekao je za TV Prva organizator humanitarnog turnira Strahinja Jakovljević koji se zahvalio svima koji učestvuju u organizaciji, donatorim, ali i fudbalerima koji su dali svoje potpisane dresove koji će se naći na aukciji.

Turniri će se, inače, održavati sve do nedelje, sa početkom u 17 časova

Andrej i Sara su sedmogodišnji blizanci koji boluju od cerebralne paralize, ostali su prilikom kiseonika prilikom porođaja, što je ostavilo veliko oštećenje na mozgu, objasnio je Andrejev i Sarin tata Nebojša.

"Prikupljamo sredstva za njihove svakodnevne potrebe, za šta je mesečno potrebno oko 2.000 evra. U planu je i Sarina operacija u Americi, što je oko 60.000 evra. Možda će se raditi i još jedna fibrotomija, to košta oko 3.000 evra. Oni su bez kontaktura i to je zahvaljujući vežbicama. Oni od 2017. svakoga dana vežbaju po jedno čeitiri sata. Tu su fizikalne terapije, defektolog, psiholog, logoped i hipoterapija", rekao je Nebojša.

Njihova mama Kristina dodala je da je njima, kao roditeljima, jako važna podrška okoline u kojoj se nalaze

Pomoć Andreju i Sari moguće je pružiti i slanjem 391 na 3030.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: