Novi Sad izdvaja preko 11 miliona dinara za objekte verskih zajednica

Grad Novi Sad izdvojiće iz budžeta 11,3 miliona dinara kako bi podržao izgradnju ili obnovu objekata u vlasništvu crkvenih zajednica u Novom Sadu i okolini.

Izvor: 021.rs

Ponedeljak, 21.06.2021.

11:43

Novi Sad izdvaja preko 11 miliona dinara za objekte verskih zajednica
Foto: Djalek/Shutterstock

Najviše sredstava dobija Eparhija bačka Srpske pravoslavne crkve. Njoj je namenjeno 4,8 miliona dinara za krovopokrivačke radove u Zmaj Jovinoj 4 (Svojina), kao i za treću fazu radova na izgradnji parohijskog doma na Detelinari, prenosi portal Radija 021.

Pozamašna suma sa konkursa odlazi i Eparhiji Sremskoj, ali dvema različitim crkvenim opštinama – Sremska Kamenica i Stari Ledinci. Za rekonstrukciju kape zvonika na hramu Prenosa moštiju Svetog oca Nikolaja u Starim Ledincima biće izdvojeno četiri miliona, dok će još 600.000 dinara otići na opravku fasade hrama Svetog proroka Ilije, navodi isti izvor.

Grkokatolička parohija sveti Petar i Pavle dobila je milion dinara za sanaciju, restauraciju i rekonstrukciju ulični i dvorišnih fasada grkokatličkog parohijskog doma u Novom Sadu.

Subotička biskupija od gradske vlasti dobila je 712.000 za investiciono održavanje crkve Svete Elizabete u Novom Sadu.

Islamska zajednica Srbije dobila je 180.000 dinara za drugu fazu adaptacije i uređenja molitvenog prostora (Mesdžida) i islamske biblioteke u Novom Sadu, piše 021.rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: