Novi Sad dobija nova parkirališta za bicikle

Novi Sad dobija 80 novih držača za bicikle koji će biti postavljeni na 11 lokacija u gradu, najavljuju iz JKP "Parking servis".

Izvor: novisad.com

Četvrtak, 15.07.2021.

14:15

Novi Sad dobija nova parkirališta za bicikle
Ilustracija: Depositphotos, lzf

Kako navode u tom preduzeću, planirano je postavljanje po 10 držača na đačkom igralištu u Ulici dr Vase Savića, kod kućnog broja 3, kod OŠ "Branko Radičević" , OŠ "Jovan Popović" , Medicinske škole "7. april" i u Šajkaškoj ulici, kod kućnog broja 34, odnosno kod Policijske ispostave "Istok”.

Pet novih držača biće postavljeni kod OŠ "Prva vojvođanska brigada", vrtića "Dunavski cvet", OŠ "Đura Daničić", potom na Bulevaru despota Stefana, kod kućnog broja 6, odnosno ispred OŠ "Žarko Zrenjanin", kod Saobraćajna škola "Pinki" na Podbari i u Balzakovoj ulici ispred upravne zgrade Doma zdravlja.

JKP "Parking servis", kako navode, godinama razvija i usavršava alternativni sistem prevoza u gradu, poznatiji kao "NS bajk”, sa 15 biciklističkih stanica koje su raspoređene u gotovo svim delovima grada, prenosi portal novisad.com.

Uporedo sa razvijanjem alternativnog sistema prevoza u gradu, ovo preduzeće organizuje i parkirališta, odnosno "držače”, za bicikle kako bi sugrađani koji koriste svoje bicikle mogu da ih "parkiraju” na preko 170 lokacija, na kojima se nalazi više od 1.200 držača.

"Reakcije naših sugrađana na postavljanje držača za bicikle na određenim lokacijama u gradu su pozitivne i naišle su na veliko odobravanje. Osim saobraćajnih i tehničkih uslova koji su neophodni, u velikom broju slučajeva uzimamo u obzir i zahteve građana i držače postavljamo baš na lokacijama koje su oni predložili. Jedan od kriterijuma je i značaj objekata i institucija, kao i povezanost lokacija sa biciklističkim stazama. Afirmacijom 'NS bajk' sistema i popularizacijom alternativnog prevoza u gradu uticali smo na svest ljudi da više koriste i sopstvene bicikle, te na ovaj način stvaramo i uslove za to", kaže direktor JKP "Parking servis” Stevan Lugonja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: