Nove stipendije NIS-a za studente Univerziteta u Novom Sadu

Kompanija NIS potpisala je nove ugovore o stipendiranju sa petoro studenata Univerziteta u Novom Sadu, koji su za stipendije aplicirali u okviru konkursa Fonda za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika.

Izvor: B92

Sreda, 16.06.2021.

14:39

Nove stipendije NIS-a za studente Univerziteta u Novom Sadu
Foto: NIS

Ugovore o stipendiranju potpisali su Jelena Rašeta i Jelena Kovač, studenti Tehnološkog fakulteta, smer Naftno-petrohemijsko inženjerstvo, kao i Đurica Surla, Dejan Bajić i Branislava Radišić, studenti Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu, smer Industrijsko inženjerstvo u eksploataciji nafte i gasa. Ispred NIS-a, ugovore je potpisao Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora.
"Prošle godine se naftna industrija suočila sa brojnim izazovima u pandemiji, ali NIS ne odustaje od svog strateškog opredeljenja, a to za nas znači da postanemo moderna, fleksibilna i inovativna kompanija. Jasno je da je to nemoguće bez mladih ljudi, bez studenata i bez saradnje sa fakultetima“, naveo je Smirnov, dodajući da na ovaj način kompanija učestvuje u naporima države da se mladi ljudi ostvare u svojim karijerama i da ostanu u Srbiji.
Prof. dr Dejan Madić, prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Novom Sadu, zahvalio se NIS-u kao društveno odgovornoj kompaniji, koja je prepoznala mlade talente i stipendiranjem im omogućila da u studentskim danima imaju bolje mogućnosti za saznavanje.
"Svi smo na zajedničkom zadatku da naše društvo ima dobre eksperte koji će stvoriti neku novu dodatnu vrednost, koju ćemo posle uložiti u kulturu, u zdravlje, u napredak“, izjavio je profesor Madić i dodao da, kada je u pitanju odliv mozgova, ovakvim akcijama možemo bar delimično da ga sprečimo.
Jelena Kovač, student Tehnološkog fakulteta i Dejan Bajić, student četvrte godine Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu, kažu da su ponosni što su dobili stipendiju, jer je ona potvrda njihovog truda i zalaganja. Svima koji bi sledeće godine da apliciraju za ovu stipendiju bi savetovali da ulože trud i obavezno da probaju.
Kompanija NIS dodeljuje stipendije preko Fonda za darovite studente Univerziteta u Novom Sadu od 2010. godine. NIS je do sada stipendirao preko 50 studenata novosadskih fakulteta na smerovima od interesa za poslovanje kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: