Novi Sad - Društvo - B92 Lokal

Nastavak višedecenijske saradnje Novosadskog sajma i Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu

Direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković i dekan poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, prof dr Nedeljko Tica, potpisali su protokol o poslovno tehničkoj saradnji, sa ciljem lakšeg i jednostavnijeg posla oko izložbe grla stoke na predstojećem poljoprivrednom sajmu koji će se ove godine održati od 18-24 septembra.

Izvor: RTV Novi Sad
Podeli
Foto: Pla2na/Shutterstock
Foto: Pla2na/Shutterstock

Iako je pandemija koronavirusa onemogućila Novosadski sajam da već više od godinu dana obavlja svoju delatnost, oni su kao društveno odgovorna kompanija odlučili da, ukoliko epidemiološki uslovi to dozvole, od 18 do 24 septembra održe međunarodni poljoprivredni sajam. To je bio povod da se danas potpiše protokol o saradnji sa Poljoprivrednim fakultetom, čiji profesori i studenti daju veliki doprinos pri selekciji grla stoke koja su izložena na najznačajnijoj agrarnoj smotri u regionu, prenosi RTV.

"Mi smo na neki način prirodni partneri, današnje potpisivanje protokola će i formalno verifikovati saradnju koja postoji godinama unazad , pogotovo sa departmanom za stočarstvo, jer nam oni pomažu i u selekciji grla sa ciljem da imamo najkvalitetnija grla na sajmu. Veliki broj profesora učestvuje u našim komisijama za ocenu kvaliteta, što daje poseban doprinos", rekao je Slobodan Cvetković.

"Ovim protokolom ovu saradnju dižemo na viši nivo. Do sada su profesori sa departmana za stočarstvo vršili zajedno sa proizvođačima odabir grla koja se izlažu na sajmu. Omogućili smo i studentima da dođu na sajam, da vide grla i da se upoznaju sa promenama koje su se u međuvremenu desile", rekao je Nedeljko Tica.

Sajam se tokom pandemije preselio u on line format, a podaci kojima raspolažu govore da je dve on line agrarne smotre posetilo preko 80.000 ljudi. U svetlu najave međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, istaknuto je da će zemlja partner biti Češka, a da će u istom terminu biti održani i sajmovi lova i ribolova, kao i ekologije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.