Na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu postavljene kutije sa besplatnim ulošcima VIDEO

Jedna od priča koja je obeležila ovu sedmicu u Novom Sadu jeste i postavljanje kutija sa besplatnim higijenskim ulošcima na Filozofskom fakultetu u tom gradu.

Izvor: B92, TV Prva

Utorak, 28.09.2021.

13:02

Na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu postavljene kutije sa besplatnim ulošcima VIDEO
Foto: Printskrin, TV Prva

Ovaj fakultet time je postao prva obrazovna ustanova u našoj zemlji koja je na taj način skrenula pažnju na ovaj problem, a rezultat je više od hiljadu anketiranih studentkinja.

"Kod nas je bavljenje nekim lepšim temama luksuz. Kada su ograničena raspoloživa sredstva, kada i dalje imamo mnogo ubijenih žena, preko 300 u poslednjih 10 godina, kada mi svaki dan moramo da se bavimo prevencijom nasilja, ovakve teme su u stvari luksuz, da se bavimo njima, da pričamo o tim nekim finijim stvarima koje će stvarno jednoj devojci koja je studentkinja na Filozofskom fakultetu da olakšaju život. Onda se dalje nadovezuje priča o tome da li mi razgovaramo uopšte o potrebama žena, šta su naša prava, da li imamo prava na besplatne uloške, da li nas je i dalje sramota da pričamo o tome", rekla je za TV Prva Dobrila Marković iz organizacije "Sloboda nema cenu".

Upravo mlade novosadske studentkinje i današnje aktivistkinje rešile su ove godine da ne razmišljaju previše o nekim osnovnim pitanjima, i ne čekajući takoreći "pogodno vreme", jednostavno su pitale koleginice šta one kažu.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: