Međunarodni turnir u badmintonu do 26. juna na "Slanoj bari" u Novom Sadu

Od 23. do 26. juna u Novom Sadu održava se jubilarno 10. izdanje jednog od najmasovnijih i najbolje organizovanih evropskih turnira za mlade "Serbian U17 & Youth International”.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.06.2022.

17:00

Međunarodni turnir u badmintonu do 26. juna na
Foto: Shutterstock/Markus Pfaff

Turnir će u sportskom centru "Slana bara“ na Klisi okupiti više od 350 takmičara i 500 učesnika iz čak 26 zemalja. Svi oni takmičiće se u muškoj i ženskoj pojedinačnoj konkurenciji, kao i u konkurenciji muških, ženskih i mešovitih parova.

Zvaničan Evropski kup za igrače uzrasta do 17 godinaiotvoreni turnir za mlađe uzrasne kategorije do 11, 13 i 15 godina održavaju se pod okriljem Evropske badminton konfederacije uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Grada Novog Sada. U međunarodnim okvirima ovaj prestižan masovni turnir poneće status Grand Prix takmičenja dok je, na nacionalnom nivou, prepoznat kao manifestacija od značaja za Republiku Srbiju.

Na startu turnira u četvrtak 23. juna na terene će izaći igrači mlađih uzrasnih kategorija, dok će u petak 24. juna startovati juniori u kategoriji do 17 godina. Subota je predviđena za četvrtfinalne mečeve i polufinala, a poslednjeg dana turnira rekete će ukrstiti najbolji među najboljima u svim kategorijama.

Domaći badminton igrači imaće prilike da još jednom briljiraju, s obzirom da godinama unazad beleže vrhunske međunarodne rezultate - tri aktuelna bronzana odličja sa juniorskog i kadetskog kontinentalnog šampionata, evropsku vicešampionsku timsku titulu za uzrast do 17 godina,vodeće pozicijena međunarodnim rang listama idesetine osvojenih medaljana svetskim i evropskim kupovima.

Specijalni gost turnira biće i član borda direktora Evropske badminton konfederacije, dvostruki olimpijac i nekadašnji sedmi igrač sveta Ričard Vaughan, a nakon finalnih mečeva u nedelju 26. juna sa početkom u 14 časova biće održana i svečana ceremonija dodele priznanja. Svečasnosti će prisustvovati i visoki zvaničnici Ministarstva omladine i sporta, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, kao i Grada Novog Sada koji će najboljim juniorima ovog prvenstva uručiti medalje.

Organizatori ovog prestižnog turnira su Badminton savez Srbije, Badminton savez Vojvodine i Badminton klub Novi Sad, a značaj Serbian U17 & Youth International preopoznali su i prijatelji manifestacije: Turistička organizacija Srbije, Turistička organizacija Novog Sada, Tinšped, Minaqua i Bambi, prenosi RTV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: