Novi Sad - Društvo - B92 Lokal

"Humanitarni ponedeljak" na Štrandu: Kartu za plažu platite dobrovoljnim prilogom

Danas će akcija "Humanitarni ponedeljak" biti namenjena Borislavu Stanojeviću.

Izvor: RTV Novi Sad
Podeli
Ilustracija: SewCream/Shutterstock
Ilustracija: SewCream/Shutterstock

Ulaz na plažu danas se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova, preneo je RTV.

Borislav je dete iz blizanačke trudnoće, rođen je pre vremena, kao prvi blizanac iz porodilišta je prebačen na neonatologiju i posle deset dana otpušten kao zdrava beba.

Kada je napunio godinu dana primećeni su motorički problemi, Borislav nije mogao da stoji, hoda, krenuo je na terapije i sa četiri godine mu je dijagnostifikovana cerebralna paraliza.

Novac koji se prikuplja portreban je za hirurške zahteve i dopaminsku terapiju sa dijagnostikom u inostranstvu, ortopedska pomagala kako bi Borislav stao na noge i napravio svoje prve korake.

U akciji prikupljanja sredstava za lečenje blizanaca Sare i Andreja ukupno je prikupljeno 139.590,00 dinara. Ovim putem obaveštavamo sugrađane, koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.