Novi Pazar - Servisne informacije - B92 Lokal

Novi Pazar: Glavne ulice očišćene, problem sporedne

Većina gradskih ulica u Novom Pazaru očišćena je od snega i prohodna, a sa mehanizacijom kojom trenutno raspolaže JKP "Gradska čistoća" nije moguće u potpunosti očistiti periferne delove grada, rekao je danas tehnički direktor tog preduzeća Dino Skenderović.

Izvor: Beta Novi Pazar
Podeli
Foto: Depositphotos, jansucko
Foto: Depositphotos, jansucko

On je za radio Sto plus kazao da su očišćene ulice prvog prioriteta i prilazi važnim institucijama, ali problem predstavlja brzo topljenje snega i svakodnevno formiranje leda.

"Trudimo se da raspoloživim sredstvima obidjemo sve ulice, ali zbog velikog kamiona sa plugom nemamo pristup onim sporednim u pojedinim naseljima. Sneg se usled promene temperature brzo topi,i iznova se svakodnevno formira led pa je nepohodno i da građani čiste ispred svojih lokala i kuća", naveo je Skenderović.

On je dodao da je kompletna mehanizacija namenjena zimskoj službi trenutno raspoloživa a uskoro će ovo preduzeće dobiti i traktorski raonik za sneg koji će olakšati čišćenje manjih i sporednih ulica u gradu.

Prema informacijama iz preduzeća "Novi Pazar put" svi magistralni i regionalni putni pravci koje oni održavaju su prohodni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 15 idi na stranu