Učiteljica iz Novog Pazara puštena nakon saslušanja zbog himne

Adela Melajac Karahmetović, profesorka Osnovne škole "Rifat Burdžović Tršo" u Novom Pazaru, saslušana je u policiji zbog toga što je umesto himne "Bože pravde" u školi pustila takozvanu bošnjačku himnu "Ja sin sam tvoj", prenosi Blic.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 05.09.2021.

14:28

Učiteljica iz Novog Pazara puštena nakon saslušanja zbog himne
Ilustracija: Depositphotos, ia__64

List saznaje da je ona puštena nakon saslušanja.

Navodi se da se za vreme saslušanja ispred zgrade PU u Novom Pazaru nakon privođenja učiteljice okupilo više od stotinu ljudi da joj da podršku.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije saopštilo je ranije da himna Srbije "Bože pravde" prvog dana školske godine nije emitovana samo u Osnovnoj školi "Rifat Burdžović Tršo" u Novom Pazaru.

Kako javlja reporterka Radija Slobodna Evropa (RSE) Melajac Karahmetović je nakon davanja izjave napustila Policijsku upravu, odakle je izašla u pratnji predsednika Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Podeli: