Preminuo doskorašnji rektor DUNP-a Miladin Kostić

Juče je posle kraće i teške bolesti preminuo dr Miladin Kostić, redovni profesor Državnog univerziteta u Novom Pazaru i rektor u periodu od 2012. do 2021. godine, prenosi RTV Novi Pazar.

Izvor: rtvnp.rs

Četvrtak, 30.12.2021.

15:41

Preminuo doskorašnji rektor DUNP-a Miladin Kostić
Foto: VisionalMedia/Shutterstock

Akademsku karijeru započeo je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Prištini, a na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru je angažovan od početka rada ove institucije, kao profesor, ali i član rukovodećeg tima: obavljao je funkciju zamenika predsednika Privremenog saveta DUNP, bio je član Senata, predsednik Saveta i šef Departmana za pravne nauke.

Prof. dr Miladin Kostić bio je potpredsednik Konferencije univerziteta Srbije.

Objavio je dve monografije, veći broj naučnih i stručnih radova, učestvovao je na brojnim domaćim i međunarodnim naučnim skupovima.

Sa velikom predanošću i energijom obavljao je sve poslove vezane za razvoj i prosperitet Državnog univerziteta u Novom Pazaru, ali je posebno bio vezan za svoju ulogu profesora i studente. I studenti su voleli njega, iako je važio za strogog nastavnika, prenosi RTV Novi Pazar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Podeli: